Британски музикални награди БРИТ премахват категориите по пол, в които се

...
Британски музикални награди БРИТ премахват категориите по пол, в които се
Коментари Харесай

Наградите БРИТ вече са полово неутрални

Британски музикални награди БРИТ премахват категориите по пол, в които се награждават поотделно мъжкия и женския гений. На церемонията следващата година премията „ актьор на годината “ ще размени категориите за английски мъжки и женски соло реализатори. На същия принцип ще се връчва и единствено една премия за интернационален актьор на годината.

„ Важно е премиите БРИТ да не престават да се развиват и да целят да бъдат допустимо най-приобщаващи ", гласи изявление на новия председател на премиите и съпрезидент на " Полидор рекърдс " Том Марч, представен от Ройтерс.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от StarNews and MusicVideos (@music_and_stars_drums.de)

Припомняме, че на премиите през 2021 година небинарната английска звезда Сам Смит остана отвън категориите за соло изпълнителите. Тогава Смит съобщи:„ Очаквам с неспокойствие време, в което премиите могат да отразяват обществото, в което живеем. Нека честваме всички – без значение от пол, раса, възраст, качества, половост и класа “.

След изказването на Смит английските уредници споделиха, че са „ отдадени на развиването на премиите и категориите с пол са в развой на обзор. Но всички промени, направени, с цел да бъдат по-приобщаващи, би трябвало да бъдат тъкмо това – в случай че смяната непреднамерено докара до по-малко приобщаване, тогава тя рискува да бъде непродуктивна за разнообразието и равенството. Трябва да се консултираме по-широко, преди да бъдат направени промени, с цел да сме сигурни, че ще го създадем както би трябвало. "
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Feed Me Female (@feedmefemale)

Церемонията през 2020 година беше подложена на критика за това, че включва единствено една британка в смесените по пол категории за английски албум, група, ария и нов реализатор. Предвид вероятността дамите да печелят награди или да бъдат по-малко номинирани, уредниците показаха редица нови смесени категории. Сред тях са статуетки за алтернативни/рок реализатори, поп/R&B реализатори, танцови и хип-хоп/рап/грайм реализатори. Остават и обичайните самопризнания за албум, ария, група и интернационална група на годината. Имаме и най-добър нов реализатор, както и премията за изгряваща звезда.

Наградите БРИТ се връчват от Британската академия, формирана музиканти, представители на промишлеността и публицисти. Четирите нови категории обаче ще бъдат гласувани от публиката, а не от журито. Следващата гала ще се състои на 8 февруари 2022 година в лондонската зала O2 Арена, а неин водещ ще бъде комикът Мо Гилиган.

 
Дженифър Лорънс: Навлизането в персоналния ми свят е контузия за цялостен живот
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР